Over Boukje

Vanaf dat Boukje kon spreken, begon ze ook met zingen. In eerst instantie zong ze met haar moeder achter de piano, maar vanaf haar zestiende had nam ze ook zanglessen. Na haar Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht besloot ze naar het conservatorium te gaan om zich zoveel als mogelijk te verdiepen in zingen en muziek. In 2017 studeerde zij als mezzosopraan af aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten en werd ze toegelaten tot de Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde zij bij Catrin Wyn-Davies. In 2019 behaalde zij haar diploma.

Op dit moment volgt zij lessen bij Maurits Draijer. Daar leert ze de hoogte in haar stem optimaal te benutten en is zij begonnen met het zingen van sopraanrepertoire.

Boukje heeft ervaring met geënsceneerde opera’s. Zij speelde ‘Dritte Knabe’ in Mozart’s Zauberflöte en ‘Hansje’ in een Nederlandse bewerking van Hänsel und Gretel van Humperdinck geregisseerd door Jeroen Lopes Cardozo. Daarnaast zingt ze graag Liedrepertoire en is experimenteert ze hoe theaterelementen de betekenis van de liederen beter kunnen overbrengen zonder dat het afleidt van de muziek. Ze deed hiervoor onder andere onderzoek naar liederen op teksten van Emily Dikcinson.

In 2019 werkte zij mee aan het Hubs Immersive Festival in 2019. Daar maakte zij met Wen Chin Fu, Julia Fuello een korte voorstelling waarin de grenzen van de klassieke zang werden opgezocht. Boukje probeert zo tradities te doorbreken die bij een klassiek zangeres horen.

In 2021 gaat zij meewerken aan de nieuwe film van Ramón Gieling: L’amour, La mort. Zij is daar samen met Wen Chin Fu het hoofd muziek.
https://www.doxy.nl/film/lamour-la-mort/