Zomer!

Master 1 Recital Royal Conservatoire

Bouillon In Concert

Reis naar Pierre de la Rue

Acting while Singing, fotoverslag

Met mijn lieve studiegenoten Julia, Elisa, Yui-chi en Hao hebben we tijdens de cursus Acting while singing van David Prins hard gewerkt aan het kwintet uit Carmen, so much fun! Julia en ik speelden ook nog de scene tussen Susanna en Marcellina.

Nu is de heks ECHT dood!

Hans en Grietje fotoVoor het eerst had ik een grote rol in een operaproductie: Hans in Hans en Grietje (Hänsel und Gretel) van Humperdinck. We speelden ook twee voorstellingen voor basisschoolkinderen. De reacties van de kinderen waren heerlijk, ze gaven commentaar op alles en dansten mee met het dansje. Ze leefden helemaal mee met de opera. We hadden natuurlijk ook voorstellingen voor volwassenen. Ik was ‘s avonds in Tilburg aan de beurt met mijn zusje Grietje (Hanna van Rooijen). Ook die voorstelling ging heel goed. Ik wil de regisseur, Jeroen Lopes Cardozo, de dirigent en arrangeur, William Schaffels, het orkest en beide casts bedanken voor vier geweldige voorstellingen. Zondag 19 maart treden we nog op in Deventer.

Terwijl we druk aan het repeteren waren aan de opera, maakten mijn zusje, Grietje oftewel Hanna van Rooijen, en ik ook nog een vlog over de opera. In de vlog laten we van alles zien wat er achter de schermen van Hans en Grietje gebeurt.

WE ARE WOMEN! Voorstelling door Femmesemble

poster-femmesemble-facebook

Charlotte Brontë, Paulien Cornelisse, Emily Dickinson, Imogen Holst en de maagd Maria. Al deze vrouwen spelen een rol in onze voorstelling ‘We are Women’ op 11 december om 11.00 uur in theater De Kring in Roosendaal. Een voorstelling waarbij de vrouw centraal staat. De visie op vrouwen door de maatschappij, de schoonheid van de vrouw en vrouwelijke componisten worden hierin uitgelicht. Dit alles heeft een kerstig tintje gekregen. Het concert maakt deel uit van een reeks genaamd Fontys en De Kring; een samenwerking tussen het Fontys Conservatorium in Tilburg en Schouwburg De Kring in Roosendaal.

Foto: How Many Clicks / Dave Stoker

Deus ex Machina

Voor een keertje heb ik geen muziek gemaakt tijdens een concert. Vanuit mijn werk als rondleider bij Museum Speelklok werd ik door het koor Ensemble Illustre gevraagd om een toelichting te geven bij hun concert Deus ex Machina in ditzelfde museum. Bij muziek van onder andere Sweelinck, Händel en Purcell werden verschillende collectiestukken van het museum gespeeld. Mijn taak was om de muziekstukken en collectiestukken aan elkaar te verbinden. Het was fantastisch om te doen en na afloop heb ik van veel kanten gehoord dat het een goede toevoeging was op het concert.

Foto: How Many Clicks / Dave Stoker

Foto: How Many Clicks / Dave Stoker

Impressie eindexamen

Hier een filmpje van een deel van mijn eindexamen. Klik hier voor foto’s.