Over Boukje

Uitvoerend Zangeres

Boukje houdt veel van afwisseling. Zo zingt zij graag zowel Mattheuspassies van J.S. Bach als liedrepetoire als projecten waarin zij ook moet acteren. Zij heeft geen moeite met concerten geven volgens de vaste klassieke traditie, zoals een concertante oratoriumuitvoering, maar vindt ook dat het geen probleem moet zijn om de oude meesters op te schudden. Zo deed zij in 2022 mee als sopraansolist aan de Mattheuspassie in de hertaling van Jan Rot o.l.v. Miriam Westgeest. Samen met Wen Chin Fu maakte zij in 2019 een korte voorstelling voor het Hubs Immersive Festival. Met Wen Chin verzorgde zij ook de muziek voor film L’ Amour et La Mort v an Ramón Gieling. Bekende stukken als Lascia Ch’ io Pianga van Handel en When I Am Laid van Purcell werden herschreven door Wen om goed bij de film te passen. De film komt uit in 2022. Kijk voor wat previews op de website van Ramón Gieling.

Zie op deze pagina meer projecten waar Boukje van Gelder aan mee heeft gewerkt. 

Boukje van Gelder

Opleiding

Boukje van Gelder studeerde solozang klassiek aan het Fontys conservatorium in Tilburg (Bachelor – 2016) en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Master – 2019). Zij volgde daar onder andere lessen bij Hanneke Kaasschieter, Xenia Meijer, Sinan Vural en Catrin Wyn Davies. Tot 2021 zong zij alleen als mezzosopraan, maar sindsdien zingt zij vooral sopraan. Momenteel is zij in opleiding tot docent in de Voice Construction methode bij Maurits Draijer. Dit geeft haar niet alleen veel nieuwe

Boukje van Gelder en Renske van Gelder

Werkervaring Zangdocent

Momenteel geeft Boukje zangles in Studio MusicalMente, de muziekschool die zij samen met haar vriend opzette in 2019. Al vroeg in haar opleiding kreeg Boukje interesse in het geven van zanglessen. Zij verdiept zich daarom op alle mogelijke manieren in wat de menselijke stem kan met zingen. Dat is zo veel: techniek, repertoire, stijl, interpretatie, omgang met de leerling, manieren om te studeren, psychologie van het leren, muziektheorie. In de lessen werkt zij veel aan zangtechniek volgens de Voice-Constructionmethode van Maurits Draijer. Leerlingen van alle stijlen kunnen hiermee snel goede resultaten halen via een gezond stemgebruik. Dit is een basisvaardigheid bij het zingen. Daarnaast kijkt ze met de leerling waar verder behoefte aan is, bijvoorbeeld: muzikaal gehoor trainen of het opbouwen van zelfvertrouwen.